C Slatka tradicija

Sastojci
5 jaja
5 kašika šećera
2 kašike ulja
5 kašika brašna
1 kesica C praška za pecivo
Žuti fil:
1 l vode
2 kesice stepa soka od narandže
9 kašika šećera
3 kesice C puding sa ukusom vanile
Beli fil:
1 l mleka
100 g C čvrstina
7 kašika šećera
125 g margarina
Glazura od čokolade
100 g čokolade
5 kašika ulja

Naši proizvodi
Čvrstin Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Lambada kolač

Belanca umutite sa šećerom i postepeno dodajte jedno po jedno žumance.

Zatim ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo.

Sve pomešajte i sipajte u nauljen pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.

Pečenu koru izvadite iz rerne i ostavite sa strana. Vodu pomešajte sa step sokom i kuvajte.

Pomešajte puding sa šećerom dodajte u vodu koju ste razmutili sa sokom. Skuvani fil odmah prelijte preko pečene kore i ostavite da se ohladi i stegne.

Mleko skuvajte i malo izdvojite. Čvrstin pomešajte sa šećerom i mlekom koje ste izdvojili i sipajte u vruće mleko, smanjite vatru i kuvajte neprestano mešajući dok se ne zgusne.

Skuvani fil ostavite sa strane da se ohladi i stegne. Penasto umutite margarin i pomešajte sa ohlađenim filom.

Prelijte preko ohlađenog žutog fila i ravnomerno rasporedite.

Prelijte glazurom od čokolade.



Ostali recepti

Ostavite nekoliko sati da se stegne.