C Slatka tradicija

Sastojci
Pakovanje lisnatog testa
6 jaja
2 vanilin šećera C
10 kašika šećera
1 litar mleka
3 kašike Čvrstina C
2 kesice želatina C
aroma vanile po ukusu
1/4 litre slatke pavlake (najbolje bi bilo da je pavlaka mlečna, ne zamenska, biljnog porekla)
šećer u prahu C

Naši proizvodi
Vanilin šećer Čvrstin Želatin Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Lagana krempita

Lisnato testo rastanjiti u dva dela, izbockati viljuškom i ispeći dve kore.

Jednu koru, koja će biti gornja, nožem lagano iseći na kocke.

Dobro, penasto umutiti jaja (bez odvajanja belanaca), šećer, vanilin šećer i par kapi arome vanile ako neko voli intenzivniji ukus vanile.

Dodati čvrstin, promešati i zakuvati u litri kipućeg mleka na laganoj vatri. Mešati oko desetak minuta dok se krema zgusne.

Želatin rastopiti sa vodom i kad nabubri umešati ga u toplu kremu i razmutiti. Kad se krema ohladi umutiti čvrsto slatku pavlaku pa polagano kašikom umešati u kremu.

Preliti kremu preko jedne kore pa prekriti drugom korom.

Odozgo obilato posuti šećerom u prahu.

Staviti u frižider da se dobro stegne i ohladi.



Ostali recepti