C Slatka tradicija

Sastojci
125 g putera
100 g šećera
2 jaja
1 kesica vanilin šećera
1 kesica praška za pecivo
250 ml mleka
100 g suvih kajsija
100 g suvih šljiva
50 g suvog grožđa
3 sveže jabuke
300 g brašna
2 kašike griza

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tanja

Kuglof sa voćem

Izmutiti puter i jaja, zatim dodati šećer, brašno, vanilin šećer, prašak za pecivo, griz i mleko. Suvo voće iseckati, a jabuke očistiti i izrendati. Zatim ubaciti voće u testo i izmešati kašikom.

Kalup za kuglof premazati margarinom, pa ga posuti brašnom. Sipati testo u kalup, pa ga lepo poravnati kašikom.

Staviti kuglof da se peče oko 30 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni C. Kada je kuglof pečen, izvaditi ga iz kalupa i ostaviti da se ohladi.

Po želji ga posuti prah šećerom ili čokoladnom glazurom, ja sam ovog puta stavila šećer.



Ostali recepti