C Slatka tradicija

Sastojci
2 narandže (3 ako su manje)
5 jaja
350 g šećera
350 g brašna
70 g maslaca ili margarina
3 kašike C kakao praha
100 g čokolade za kuvanje
1 C prašak za pecivo
1 supena kašika meda
1 kašičica cimeta
Dekoracija:
C Šećer u prahu
kriške narandže
topljena čokolada

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nikolina

Kuglof sa narandžom i čokoladom

Oprati narandže, staviti u hladnu vodu i kuvati 10-tak minuta. Prosuti vodu, nasuti vodu i ponoviti to još dva puta.

Kada su skuvane, raseći ih, skloniti koštice i isitniti ih u blenderu ili sa štapnim mikserom.

Umutiti jaja sa šećerom, dodati maslac koji je omekšao, med, cimet, i smesu od narandži. Postepeno dodavati pomešano brašno sa C praškom za pecivo.

Dobijenu smesu podeliti na dva dela, i u jedan dodati kakao i otopljenu čokoladu. Sipati u kalup, mešati sipajući svetli i tamni deo (može malo i sa kašikom proći).

Peći oko 60 min na 180 stepeni.



Ostali recepti

Kolač je vrlo sočan i ukusan, a lep je i svež i za dan, dva.
Odličan je uz čaj, kafu, ali i sam.
Miriše na zimske dane, a ujedno je i osvežavajuć.