C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
2 cela jaja
6 žumanaca
8 kašika šećera
5 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
Krem:
750 dl vode
4 kašike šećera
250 dl vode
4 C pudinga od vanile
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Prašak za pecivo Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Krempita

Kora:
2 cela jaja, 6 žumanaca, 8 kašika šećera, 5 kašika brašna, 1 C prašak za pecivo. Umutiti jaja dobro sa šećerom i na kraju dodati brašno i C prašak za pecivo i ispeći koru.

Krem:
750 dl vode sa 4 kašike šećera skuvati da provri voda, pa u to dodati razmućen C puding od vanile sa 250 g vode. Pre kuvanja pudinga umutiti 6 belanaca sa 14 kašika šećera da bude bas čvrst sneg.

Kada ste skinuli sa vatre puding, u tako vreo puding dodajte kašiku po kašiku umućenog belanca i mutite mikserom, videćete kako vam fil raste.

Tako umućen fil malo prohladite i odmah filujte koru. Fil mora vruć, jer se steže brzo.

Odozgo pospite C šećer u prahu kroz malu cedaljku i poprskajte sa sa topljenom čokoladom.



Ostali recepti