C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru
8 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
Za fil
1l vode
18 kašika šećera
4 C pudinga sa ukusom vanile
200 g C šlag krema belog sa ukusom slatke pavlake

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Krempita C

Kore:
2 cela jajeta, 6 žumanaca, 6 kašika brašna i 1 prašak za pecivo C.

Od ove smeše ispeći dve kore tako što ćete to podeliti na pola i mutiti svaku koru zasebno jer je tako bolje - ispeći svaku koru posebno.

Peći ih na 200 stepeni dok ne porumene.

Jednu koru ostaviti celu i spustiti u pleh, a drugu podeliti na parčiće koliko hoćete da vam bude parće krempite.

Fil za krempitu:
U 1l vode staviti 15 kašika šećera i staviti da provri. U to dodati 4 pudinga od vanile C koje ste predhodno razmutili sa 3 kašike šećera i vodom odmerenom u količini od od 1 litre koju ste stavili da se prokuva.

Kada je puding gotov umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera koji su ostali od kora i u njih dodavati vreo puding kašiku po kašiku i neprestano mutiti.

Pošto ste svu količinu pudinga utrosili u tu smesu sipati u pleh gde ste pekli kore veličine 34x25 i ostaviti da se ohladi.

Zatim umutiti 2 C šlag krema pa staviti na puding i odozgo poređati parčiće kore koje ste prethodno isekli.

Po površini krempite posuti šećer u prahu ili ukrasiti šlagom svaku krempitu.

Kempitu zatim ostaviti u frižideru da se dobro ohladi i potom služiti hladnu.



Ostali recepti

Nemojte prepeći kore.