C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
7 jaja
7 kašika šećera
7 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
10 kašika ulja
1 l mleka
Fil:
24 kašike brašna
3 C pudinga od vanile
1 margarin
250 g C šećera u prahu

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vanja

Krempita

Mutiti posebno žumanca, dodati belanca umućena sa šećerom.

Kada se umuti, dodati 7 kašika brašna i prašak za pecivo.

U to sipati 10 kašika ulja. Peći na 170 C,10-15 minuta.

Kada se malo ohladi preseći je koncem na pola.

Možete i da podelite ovu smesu pa da ispečete dve kore.

Fil:
U 1 l mleka sipati 24 kašike šećera.

Posebno umutiti 3 C pudinga od vanile, sa malo mleka. Kada provri skuvati puding. Možete dodati i C vanilin šećer u to.

Posebno umutiti margarin sa prah šećerom i to sve izmiksati.

Dodati vruć krem na koru. Preko toga drugu koru.

Odozgo sipati šećer u prahu.



Ostali recepti

Da bi vam krem bio još lepši dodajte i malo gustina u krem.