C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
2 žumanca
100 g kristal šećera
1 C-vanilin šećer
280 g brašna
250 g maslaca
Krem:
4 jaja
100 g kristal šećera
1 C-vanilin šećer
50 g brašna
Kajsije (ili neko drugo sezonsko voće)
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Krem testo sa kajsijama

U maslac koji je prethodno odstojao na sobnoj temperaturi se dodaju šećer I žumanca pa se masa dobro izmuti mikserom.

Pošto se završi mešanje mikserom, doda se brašno i masa se dobro rukama izmesi da bi se sjedinila.

Stanji se oklagijom i stavi u dublji pleh (dimenzija standardne rerne-znači najveći mogući) u kojoj će se peći.

Umuti se krem. Odvoje se žimanca od belanaca. Belanca se umute u sneg, a mućenje se nastavlja postepenim dodavanjem kristal i vanillin šećera.

Kada se belanca i šećer dobro sjedine, dodaju se žumanca i nastavi se sa mućenjem.

U masu se doda brašno i ručno dobro izmeša, (nikako mikserom kako bi krem ostao vazdušast).

Iseku se kajsije na pola (ili pripremi neko drugo voće).

Ubaci se pleh samo sa testom u prethodno zagrejanu rernu i peče 10 min na 200 C.

Posle 10 min, izvadi se plah iz rerne, preko testa se prelije krem, a na krem se poređaju kajsije (ili drugo sezonsko voće).

Pleh se ponovo vrati u rernu, a temperaturu smanjiti na 180 C. Kolač se peče u rerni još 30 minuta na 180 C.

Kada se kolač ohladi, preko njega staviti C šećer u prahu



Ostali recepti