C Slatka tradicija

Sastojci
6 C pudinga sa ukusom vanilina
1l vode
1 maragarin
25 kašika šećera
8 belanaca
4 Šlag krema sa ukusom vanile
200 ml kisele vode
300ml mleka
700g petit ber keksa

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Bojana

Krem pita

700g vode i 15 kašika šećera prokuvati, u međuvremenu umutiti ostatak vode, 300ml pudinga dodati u kljucalu vodu. Skuvati puding i prohladiti.

Umutiti penasto margarin sa 2 kašike šećera i dodati prohladđen fil.

Belanca umutiti sa ostatkom šećera i dodati postepeno u puding koji se penasto umutio sa margarinom.

Keks potapati u mleko i ređati u pleh i posle prvog popunjenog reda sipati sav fil i poređati keks potapan u mleko preko fila.

Umutiti šlag sa kiselom vodom nafilovati kolač i ohladiti.



Ostali recepti

Najbolje je praviti krem pitu dan pre služenja da sve lepo upije, ako ne, najmanje 3 sata pre služenja držati u frižideru.