C Slatka tradicija

Sastojci
Testo i kora:
2 šolje jogurta
2 šolje šećera
2 šolje brašna
2 kašičice C Sode bikarbone
Pola šolje ulja
Preliv:
10 kašika mleka
100 g margarina
100 g čokolade

Naši proizvodi
Soda bikarbona

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kolač za kraj meseca

Testo i kora:
Brašno, sodu i kakao izmešati. Dodati šećer i promešati. Zatim dodati jogurt, pa ulje. Peći na 220 stepeni oko 40 minuta (zavisi od rerne).

Preliv:
Sve sastojke otopiti na tihoj vatri. Pustiti da se testo prohladi, iseći ga na kocke ili štangle i preliti vrućim filom.



Ostali recepti

Prilikom pripremanja kore možete dodati cimet, ili kad je pečena premazati džemom pre glazure. Može se dodati i šlag. Glazuru možete sipati i na vruć kolač.