C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
300 g mlevenog keksa
125 g maslaca-margarina
100 ml mleka
Za fil:
250 g šlaga
250 ml mleka
1 čaša (450g) ella sira sa 0% mm
200 g šećera u prahu
Za preliv:
250 g malina
200 ml vode
3 kašike šećera
1 kašika čvrstina

Naši proizvodi
Čvrstin Šećer u prahu Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Kolač sa sirom i malinama

Umutiti maslac-margarin, dodati mleveni keks i mleko, izmešati.

Staviti u pleh (35x25cm) i peći 10 minuta u rerni zagrejanoj na 180C.

U jednoj činiji mikserom mutiti šlag sa mlekom, a u drugoj kašikom sir sa prah šećerom. Te dve mase izmešati. Staviti preko ohlađene kore.

U šerpicu staviti maline, usuti vodu, dodati šećer, promešati i kuvati oko 5 minuta na umerenoj temperaturi.

Gustin razmutiti sa malo vode i usuti u maline. Mešati da se zgusne.

Prohlađen preliv preliti preko fila. Staviti u frižider da se ohladi i stegne.



Ostali recepti