C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
5 belanaca
300 g šećera
100 g brašna
1/2 C praška za pecivo
1 C vanilin šećer
150 g C kokosovog brašna
1 šolja soka od pomorandže
Fil:
3 C pudinga sa ukusom vanilina
12 kašika šećera
1 l mleka
5 žumanca
3 kašika oštrog brašna
3 kašike C čvrstina
250 g margarina ili maslaca
100 g C šećera u prahu
50 g C kokosovog brašna
3 banane

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Kokosovo brašno Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Lidija

Kolač sa bananama

Kora:
Umutiti 5 belanaca i postepeno dodavati 300 g šećera, vanilin šećer.

U masu sipati 100 g brašna, prašak za pecivo, 150 g kokosovog brašna.

Mešati žicom ili kašikom dok se ne dobije homogena masa.

Podmazati pleh i peći na 180-200 stepeni.

Ostaviti da se ohladi i preliti sokom od pomorandže.

Fil:
U pola litra mleka skuvati puding sa 6 kasika šećera ( puding razmutiti po uputstvu sa kesice).

Gotov puding ostaviti da se ohladi. Umutiti 5 žumanaca sa 6 kašika šećera, dodati 3 kašike oštrog brašna, 3 kašike čvrstina ( ako je mnogo gusto dodati malo mleka) i to sve naliti u pola litra proključalog mleka i kuvati, uz stalno mešanje da se dobije homogena masa.

Ostavimo da se ohladi. Kad su filovi ohlađeni sjedinimo ih i dodajemo u 250 g margarina umućenog sa šećerom u prahu.

Sjedinimo sve i dodamo iseckane banane.

Fil stavimo preko kore, odozgo posuti sa 50 g kokosovog brašna.



Ostali recepti