C Slatka tradicija

Sastojci
5 jaja
250 g brašna
250 g šećera
250 g maslaca
Konzervisane kajsije (850 ml)
Kora od limuna
1 C Prašak za pecivo
2 C Vanilin šećera
50 ml soka od kajsija
50 ml likera od kajsija
2 kašike C Šećera u prahu
2 kašike listića badema

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kolač od kajsija

Umutiti čvrst sneg od belanaca. Penasto umutiti maslac, šećer, nastruganu koru limuna i vanilin šećer. Dodavati jedno po jedno žumance.

Izmešati brašno, prašak za pecivo, smesu od jaja i sneg od belanaca. Dno kalupa obložiti masnim papirom, pa izručiti testo. Odozgo poređati polutke oceđenih kajsija. Peći u zagrejanoj pećnici na 180°C 50 min.

Pečen kolač izvaditi iz kalupa i probosti na više mesta. Izmešati liker i sok od kajsija i preliti vreli kolač, pa ohladiti.

Bademe sečene na listiće propržiti bez dodavanja masnoće. Kolač posuti C Šećerom u prahu, a sredinu pokriti listićima badema.



Ostali recepti