C Slatka tradicija

Sastojci
Kokos kora:
5 belanca
150 g šećera
3 kašike brašna
1/2 C praška za pecivo
100 g kokosa
Orah kora:
5 belanca
150 g šećera
3 kašike brašna
1/2 C praška za pecivo
100 g mlevenih oraha
Vanila fil:
0,5 l mleka
10 žumanca
150 g šećera
2 C pudinga od vanile
250 g margarina
rendana kora od pola limuna

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kokosovo brašno Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sonja

Kokos - Vanila torta

Umutiti belanca sa šećerom, pa kad se dobije gusta smesa dodati brašno, prašak za pecivo i kokos.

Izliti smesu u pleh i peći 15-20 minuta na 200 stepeni. Isti postupak uraditi i sa drugom korom samo dodati orahe.

Fil:
Umutiti žumanca sa šećerom. Dva pudinga razmutiti u vrelo mleko pa dodati umućena žumanca.

Mešati na laganoj vatri dok se ne dobije željena gustina. Kad se fil prohladi dodati umućeni margarin.

Filovati : kokos kora, pola fila, orah kora, druga polovina fila.

Odozgo posuti kokosom ili mlevenim orasima, ili kombinacijom.

Seći štangle tek nakon nekoliko sati hlađenja u frižideru.

Ako kore pećete u okrugli pleh možete oblikovati i tortu od istih sastojaka.



Ostali recepti

Ako kore pečete u pravougaonom plehu, tortu možete seći i u obliku štanglica.