C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg šećera
250 g margarina za kolače
4 srednja jaja
1 C vanilin šećer
1 C oblande
oko 50 gr kokosa

Naši proizvodi
Vanilin šećer Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kokos oblanda

500 gr šećera stavoiti u suvoj emajliranoj šerpi srednje veličine na ringlu da se šećer otopi.

Da nema grudvice i da bude tamno braon boje.

Kada se šećer otopi dodajte margarin i mešajte dok se ne otopi i delimično sjedini sa pregorelim šećerom.

U medjuvremenu umutite viljuškom preostalo 500 gr šećera sa 4 jajeta.

U tu smešu dodati 1 C vanilin šećer.

Tu smešu polako dodavati u pregorelom šećeru sa margarinom i stalno mešati dok se grudvice ne otope i smeša počne da peni.

Kada masa počne da se steže i dobije gustinu skloniti sa vatre da se malo prohladi.

Filovati kore sve do zadnje kore koju stavljate naopako.

Nju isto premazati i preko posuti obilno sa kokosom.



Ostali recepti