C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
8 belanca
8 kašika šećera
250 g kokosovog brašna
Fil:
8 žumanca
150 g šećera
5 kašika gustina
2 kesice C vanilinog šećera
1 šoljica za crnu kafu mleka
1 l mleka
250 g margarina

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Čvrstin Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Anđelka

Kokos kolač

Kora:
Umutiti mikserom belanca sa šećerom, pa dodati kokosovog brašna.

Peći 45 minuta na 180 stepeni u dobro podmazanom plehu. Kad je kora gotova staviti je da se ohladi.

Fil:
Žumanca umutiti mikserom sa šećerom, onda dodati gustin, vanilin šećer i šolju mleka. Sjediniti sastojke kašikom.

Staviti 1 l mleka da proključa sa vanilinim šećerom i margarinom, pa dodati prethodne sjedinjene sastojke i napraviti fil.

Kada fil dobije određenu gustinu sipajte ga preko kore dok je još uvek vruć.

Posuti ga odmah kokosovim brašnom.



Ostali recepti