C Slatka tradicija

Sastojci
Za prvi deo:
125 g margarina
100 ml vode
100 g C šećera u prahu
50 g C kakao
300 g plazme
Za drugi deo:
125 g margarina
50 ml vode
200 g C šećera u prahu
200 g mleka u prahu
100 g C kokosa

Naši proizvodi
Šećer u prahu Kakao prah Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Kokos kinder kocke

Za prvi deo:
Vodu staviti u šerpicu, dodati u nju margarin, šecer i kakao. Kada se sve otopi skinuti sa vatre. Na kraju dodati keks, promešati.

Kada se dobije kompaktna masa, preručiti u četvrtastu tepsiju.

Za drugi deo:
Isto kao i prvi deo - voda u šerpicu, margarin i šećer pomešati da se otope.

Kada se otope dodati mleko u prahu i kokos pa mešati mixerom 10-ak minuta dok ne krene da se steže masa.

Kad krene da se steže i zgušnjava presuti na masu sa keksom u tepsiju.

Izravnati i staviti u frižider da se stegne bar 4 sata.

Seći na kocke i poslužiti.



Ostali recepti

Masu sa mlekom u prahu obavezno mutiti mikserom dok se ne krene stezati, od jačine miksera takođe zavisi dužina miksanja zato piše 10-ak minuta.