C Slatka tradicija

Sastojci
Prva kora:
3 jaja
3 kašike šećera
3 kašike brašna
2 kašike ulja
3 kašike mlake vode
1.5 kašika kakao praha C
na vrh kašičice C praška za pecivo
Fil:
500 ml slatke pavlake
1 kesica želatina
100 ml mleka
Glazura:
200 g čokolade
150 g margarina
3 kašike mleka

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jasmina

Kinder pingvin

Peku se dve kore od po 3 jaja. Dobro umutiti žumanca sa šećerom, pa polako dodavati vodu, zatim dodati ulje, brašno, kakao i prašak za pecivo. Na kraju lagano umešati belanca.

Peći na umerenoj temperaturi. Preporučena veličina pleha je 20x37 cm.

Od ostalih sastojaka na isti način ispeći još jednu koru.

Umutiti slatku pavlaku. Na laganoj vatri otopiti želatin u mleku. Dodati mleko sa želatinom u umućenu slatku pavlaku. Na laganoj vatri otopiti čokoladu, margarin i mleko.

Staviti jednu koru pa pola krema, zatim preliti sa pola čokoladne glazure. Staviti na par minuta u frižider da se čokolada stegne, premazati sa drugim delom krema, druga kora, pa preliti sa čokoladnom glazurom.



Ostali recepti