C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
10 belanaca
250 g šećera
1 kašika sirća
200-250 g lešnika
400 g nutelle
Fil:
10 žumanaca
10 kašika šećera
3 kesice C pudinga od vanile
7 kašika gustina
200 g margarina
1,5 l mleka
400 g čokolade
6 kašika mleka
4 kesice C šlaga za ukrašavanje

Naši proizvodi
Čvrstin Puding sa ukusom vanilina Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kinder bueno torta

Belanca dobro ulupamo u sneg, dodamo šećer, još lupamo.

Kada je gotovo, polako umešamo kašiku sirćeta. Tepsiju namažemo uljem, tanko... stavimo na to isečen papir za pečenje, pospemo seckanim lešnicima.

Na lešnike dalje sipamo masu i stavljamo u rernu da se suši. Kada je pečena, izvadimo je na tacnu, tako da lešnici budu sa gornje strane, skinemo papir i odmah premažemo Nutellom.

Za fil dobro umutimo žumance sa šećerom, dodamo puding i gustin. Može se dodati i malo hladnog mleka odvojenog od onih 1,5 l (dok smo ostatak stavili da provre).

Kada je provrlo, dodamo masu od žumanaca i ostalog što smo umešali i kuvamo dok se ne zgusne. Masa bude dosta gusta kada se skuva.

Kada se ohladi, dodamo margarin i delimo je na dva dela, od kojih u jedan dodajemo 200 g na pari otopljene čokolade.

Na koru koju smo namazali Nutellom, slažemo kuglice (vađene kašikom za sladoled) krema, naizmeničnih boja.

Kada smo istrošili krem, otopimo preostalih 200 g čokolade sa 6 kašika mleka i polako prelijemo preko kuglica krema.

Na kraju ukrasimo šlagom.



Ostali recepti