C Slatka tradicija

Sastojci
1kg brašna
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
50 g C kvasca
1/2 l mleka
1 margarin
6 kašika zejtina
2 jaja
1 veća velija sira kravljeg tvrdog i vode po potrebi

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Lidija

Kiflice sa sirom

Kvasac, šolja tople vode, malo soli u prste i malo šećera i ostaviti da nadođe.

U veću posudu staviti brašna, so i šećer i lagano promešati, a zatim dodati jedno jaje celo i jedno žuance, a belance ostaviti za premazivanje, dodati zejtin, kvasac i zamesiti sa mlekom.

Podeliti na 8 delova i svaki rastanjiti i namazati margarinom, zadnju ne.

Ostaviti 1 sat u frižideru, a zatim razvući koru i seći na male trouglove na koje staviti sira i uvijati kifle.

Ostaviti još pola sata i odozgo premazati umućenim belancem.

Peći na 220 stepeni kada porumene gotove su.



Ostali recepti

Nemojte ostavljati testo dugo da ne bi bilo kiselo.