C Slatka tradicija

Sastojci
4 jaja
4 šoljice šećera
3 šoljice ulja
10 šoljica brašna
1 C vanilin šećer
1 C prašak za pecivo
Narendana kora od 1 limuna
Sok od 1 limuna

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ivana

Keksići

Penasto umutiti belanca, dodati šećer, dobro umutiti mikserom, pa dodati i žumanca i brašno, ulje, koru i sok od limuna, prašak za pecivo i vanilin šećer.

Sve dobro umutiti mikserom. Na pobrašnjenu površinu staviti testo i još malo izmesiti ručno, rasklagijati na debljinu pola centimetra, pa modlama vaditi razne oblike.

Peći u plehu obloženom pek papirom, na tihoj vatri 5-10 minuta (zavisi da li volite mekše ili hrskavije).

Još uvek tople spajati po dva džemom ili kremom.

Ko voli može da ih uvalja u C prah šećer.



Ostali recepti

Nemojte ih previše peći, da se ne bi drobili.