C Slatka tradicija

Sastojci
Kore 3x:
5 jaja
5 kašika šećera
2 kašike brašna
3 kašike mlevenih oraha ili lešnika
malo praška za pecivo
Fil:
200 g karamel bombona
1 l mleka
150 g šećera
3 C pudinga od karamele
1 margarin
Fil 2:
slatka pavlaka
C šlag univerzalni

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding karamel Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ivana

Karamel torta C

Kore:
Umutiti 5 belanaca sa šećerom u čvrst šam, dodati ostale sastojke polako mešajući.

Peći takve tri kore na 200 stepeni 15 minuta.

Fil:
Od litre mleka odvojiti malo da se razmuti puding ostatak staviti na šporet da se greje sa šećerom.

U zagrejano mleko staviti bombone i mešati dok se ne otope.

U međuvremenu razmutiti puding i uliti u mleko pre nego što provri.

Kad se zgusne fil skinuti sa vatre i dobro ohladiti. Umutiti sa 1 margarinom.

Fil 2:
Umutiti slatku pavlaku i posebno šlag.

Filovanje:
Kora - karamel fil - slatka pavlaka - kora - karamel fil.

Završiti sa šlagom, ukrasiti po želji.



Ostali recepti

Umesto 200 g bombona, može da se zaprži šećer 200 g pa u to dodati mleko, i pre nego što provri dodati puding od karamele. Ima jači ukus nego sa bombonama.