C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje C oblandi
1,5l mleka
400 g šećera
300 g keksa
1 kesa karamela

Naši proizvodi
Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Karamel oblande

Mleko i šećer staviti da se špinuje na tihoj vatri. Povremeno promešati.

Kuva se sve dok se ne dobije zlatna boja I taj krem se lepi.

Kada je to spremno dodaju se karamele (mogu se I izrendati da bi se pre otopile) ,na kraju staviti samleven keks (moze bill koji). To se odmah sklanja sa vatre I ostavi da se prohladi, tj. da bude mlako.

Premazati oblande, poslednju koru oblande ne premazujete.

Sada sve to preokrenuti na drugu tacnu i ostaviti na hladnom da se stegne.

Kada treba da sečete okrenite oblandu.



Ostali recepti

Oblandu možete seći kako želite. Po želji može se preliti čokoladom.