C Slatka tradicija

Sastojci
3 jaja
100 g maslaca
350 g šećera
300 g brašna
1 čaša mleka
1 C Praška za pecivo
1 kašika C Kakao praha
Džem od kajsije

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kakao kolač

Umutiti žumanca, maslac, 200 g šećera, dodati čašu mleka, kakao i prašak za pecivo, pomešan sa 300 g brašna. Sve dobro izmešati da se dobije ujednačena masa. Masu sipati u podmazanu tepsiju i peći na umerenoj temperaturi u pećnici.

Dok se kolač peče, pripremiti džem od kajsija i ulupati sneg od 3 belanceta sa 150 g šećera.

Kada je kolač upola pečen, izvaditi ga iz pećnice i brzo premazati džemom, preko džema staviti ulupan sneg od belanaca i vratiti u pećnicu da se još malo zapeče.

Kolač pustiti da se prohladi pa ga iseći na kocke.



Ostali recepti