C Slatka tradicija

Sastojci
10 jaja (samo belanca)
260 g šećera
150 g C kokosa
3 kašike brašna
1 kašika sirćeta
2 C pudinga od vanile
1 l mleka
1 margarin
200 g C šećera u prahu
C šlag
250 g jagoda

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Kokosovo brašno Šećer u prahu Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Jagoda torta

Ulupati čvrst sneg od 10 belanaca sa 260 g C šećera. Dobro umutiti, dodati 150 gr C kokosa, 3 kašike brašna i 1 kašiku sirćeta.

Stavljamo u veći pleh, u koji smo stavili papir za kolače i sipamo masu.

Zatim stavljamo da se peče, suši, prvo na 200 stepeni i polako smanjujemo temperaturu dok ne bude 150 stepeni.

Ostavimo da se suši oko 2 sata. Kada je pečeno, prekrijemo čistom mokrom krpom i ostavimo da stoji.

Fil:
Skuvamo 2 C pudinga od vanile u 1 litri mleka i ostavimo da se hladi. Kada se ohladilo u umućeni margarin, dodamo C pudding, 200 g C šećera u prahu i dalje mutimo.

Kada je skoro umućeno, stavljamo i jedan C šlag i još samo malo promešamo. U međuvremenu operemo jagode i isečemo na pola i ostavimo.

U tacnu četvrtastog oblika stavljamo prvu koru, onu što smo pekli presečemo na dva dela i na to stavljamo pola fila, ređamo iseckane jagode i ostatak fila.

Preko toga umućeni C šlag i ukrašavamo po želji, sa tim što ređamo i polutke jagoda.



Ostali recepti

Služiti ohlađeno.