C Slatka tradicija

Sastojci
2 lista C oblande
3 dl mleka
400 g šećera
100 g čokolade za kuvanje
250 g maslaca/margarina
700 g mlevenog keksa (petit ili plazma)
2 narandže
300 g Jaffa keksa

Naši proizvodi
Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Jafa štanglice sa oblandom

Prokuvati mleko, šećer, čokoladu i margarin. Ostaviti da se fil ohladi.

Oguliti dve narandže, pa ih iscediti. Ako su vam narandže sočne, a ne žilave i previše vlaknaste, dodajte u fil i sok i pulpu koja je ostala neproceđena. Dobro promešajte, pa dodajte i mleveni keks.

Na list oblande naneti jednu polovinu fila, preko njega poslagati jaffa keks, zatim premazati drugom polovinom fila i prekriti drugim listom oblande.

Prekriti krpom i staviti preko nešto teško da se stegne. Ostaviti na hladnom mestu, pa kad bude dovoljno čvrsto seći tankim nožem na štanglice.

Napomena: ako fil ne bude dovoljno čvrst nakon dodatka keksa, ostaviti ga na hladno da bude još čvršći. Kolač mi je ostao preko noći na hladnom, opterećen drugim kolačima, sutradan sam ga sekla skalpelom. Za širinu štanglice sam uzimala 4 kvadratića (ona manja) a dužina oko 13-14 kvadratića



Ostali recepti