C Slatka tradicija

Sastojci
4 jaja
600 g šećera
1 margarin
300 g krupno seckanih oraha
2 lista C oblandi

Naši proizvodi
Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jasmina

Grilijaš oblanda

Umutiti jaja sa 300 g šećera.

U veću šerpu otopiti 300 g šećera do boje livadskog meda. U to dodati magarin, a kad se on otopi dodati seckane orahe i sve lepo promešati.

Sipati umućena jaja u prethodnu smešu i mešati na umerenoj vatri dok se jaja ne skuvaju (kad se povuče varjaca, vidi se dno šerpe).

Na rebrasti list oblande sipati pripremljen fil, pa zaklopiti drugim listom oblande.

Pritisnuti plehom i ostaviti da se dobro ohladi.



Ostali recepti

Šećer topiti na srednje jakoj temperaturi da ne bi mnogo potamneo i ne mešati sve dok se ne doda margarin. Margarin se po želji može zameniti maslacem. Umesto oraha može lesnik, badem, pistaći, miks...