C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
12 jaja
12 kašika šećera
12 kašika mlevenog keksa
12 kašika oraha
Fil:
750 ml mleka
12 žumanaca
5 kašika šećera
1 vanilin C šećer
5 kašika brašna
1 margarin
250 g C šećera u prahu
Dodatno:
100 g bele milka čokolade
100 g crne milka čokolade
150 g plazme

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Grčka torta

Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera u čvrst sneg, pa dodati 4 kašike keksa i 4 kašike oraha.

Izmešati i peći u podmazanom plehu 20x30 na 200 stepeni. Ispeći još dve kore tako da dobijemo tri.

U žumanca dodamo 5 kašika šećera, 1 vanilin C šećer i 5 kašika brašna i malo mleka, a preostalo mleko staviti da proključa, pa zakuvati žumanca.

Skloniti sa vatre, pokriti folijom i ostaviti da se ohladi.

Umutiti 1 margarin sa 250 g C šećera u prahu, pa dodati u ohlađen fil.

Iseckati čokoladu, crnu i belu i plazmu, pa dodati u fil.

Filovati: kora-fil-kora-fil-kora-fil.

Ostaviti na hladnom da se stegne preko noći, pa sutradan ukrasiti po želji



Ostali recepti

Čokoladu pre seckanja staviti u frižider da se dobro stegne.