C Slatka tradicija

Sastojci
1 litar mleka
1 šolja šećera
3 kesice želatina
500 g šlaga
250 g mlevenog keksa
1 kesica sladoleda od jagode
+ 1 dl vode
1 kesica sladoleda straćatela
+ 1 dl vode

Naši proizvodi
Eskimko sa ukusom jagode Eskimko sa ukusom stracciatella Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Minela

Grčka sladoled torta

Mleko skuvajte, dodajte šećer i pustite da provri. Posebno pomešajte kesice želatina sa malo vode i ostavite da nabobri. Nabubreli želatin sipajte u provrelo mleko i dobro promešajte da nema grudvica.

Mleko poklopite i ostavite u frižideru nekoliko sati da se stegne do gustine pavlake (da može nožem da se seče). Kad se mleko steglo prebacite u veću činiju u kojoj ćete mutiti. Dodajte šlag, promešajte i nastavite da mutite dvadesetak minuta.

Umućenu smesu podelite na tri dela. U jedan sipajte mleveni keks i promešajte da se ujednači. Smesu sa keksom sipajte u vodom nakvašen kalup za torte i ravnomerno rasporedite.

Sladoled od jagode umutite sa 1 dl vode i promešajte sa drugim delom umućenog šlaga, promešajte i ravnomerno rasporedite preko smese sa keksom.

I na kraju sladoled straćatela umutite sa 1 dl vode i promešajte sa trećim delom šlaga, promešajte i ravnomerno rasporedite preko drugog dela sa jagodama.

Ostavite nekoliko sati u frižideru da se stegne. Secite i poslužite.



Ostali recepti

Osvežavajuća torta za toplije dane!