C Slatka tradicija

Sastojci
1 velika kutija piškota
150 g mlevenih piškota
1,45 l mleka
150 g mlevenih čokoladnih napolitanki
200 ml mleka
200 g C želatina
500 g C šlaga classic
500 g šećera

Naši proizvodi
Želatin Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Grčka sladoled torta C

U šerpu sipamo 300 ml mleka, dodamo 500 g šećera, stavimo na šporet da se kuva i mešamo dok se šećer ne rastopi.

U preostalih 200 ml mleka dodamo želatin.

Potom u provrelo mleko na šporetu sipamo razmekšali želatin uz neprekidno mešanje, zatim sklonio sa vatre.

Povremeno pomešamo da se ne uhvati kora na želatin kad se bude stezao.

U dublji sud sipamo 750 ml mleka, dodamo šlag i mutimo dok se ne zgusne.

Zatim u sud dodamo ohlađenu i masu sa želatinom.

Podelimo na tri dela. U prvi stavimo čokoladne napolitanke, u drugi mlevene piškote, treći ostaje bez dodatka.

Duboki sud obložimo folijom zatim ređamo I+II+III fil.

Na vrh stavimo piškote koje prethodno natapamo mlekom. Ostavimo u zamrzivač da se stegne.

Izvrnemo tortu na tanjir, skinemo foliju. Na kraju prelijemo glazurom od čokolade.

Čuvamo u zamrzivaču.



Ostali recepti