C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
5 velikih jaja
6 kašika šećera
240 g lešnika
1 kesica C Praška za pecivo
2 kašike C Kakao praha
2 kašike brašna
Fil:
200 g putera ili margarina
200 g mlečne čokolade
7 kašika eurokrema (može i nutela)
100 g napolitanki (običnih, ne čokoladnih)
Za ukrašavanje:
10-16 Ferrero Rocher kuglica
70 g lešnika za ukrašavanje

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Ferrero Rocher torta

Umutite jaja sa šećerom dok smesa ne pobeli i postane penasta. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao, pa dodajte jajima. Sameljite 240 g lešnika, pa dodajte smesi. Promešajte varjačom lagano, da se ne izgubi penasta struktura.

Sipajte smesu u kalup prečnika 20 - 24 cm. Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izlazi čista.

Pripremite fil. Izlomite napolitanke i pomešajte sa eurokremom i sve dobro izmešajte. Podelite koru na 2 ili 3 dela da dobijete 2 ili 3 korice, proizvoljno. Svaku koricu premažite filom i na kraju celu tortu premažite filom.

Sa preostalim lešnicima, koje ćete sitno iseckati, obložite torte, a na vrhu po ivicama poređajte Ferrero Rocher čokoladice (kuglice).



Ostali recepti