C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore (x2):
4 belanceta
1 prstohvat soli
100 g šećera
50 g brašna
30 g gustina
1 kašičica praška za pecivo
1 kašika ruma
80 ml ulja
1 kašičica sirćeta
Tamna kora:
4 belanceta
1 prstohvat soli
100 g šećera
20 g gustina
30 g kakaoa
2 kašike ruma
1 kašičica sirćeta
1 kašičica praška za pecivo
80 ml ulja
50 g brašna
Lešnik krema:
1 l mleka
100 g bele čokolade
200 g lešnik čokoladnih bombona
2 kesice vanilin šećera
100 g brašna
100 g gustina
150 g margarina
300 ml slatke pavlake
1 kesica želatina
100 g čokolade
Čokoladna glazura za bele kore:
2 čaše čokoladne glazure
po 1 kašičica omekšalog margarina
Dodatno:
1 čaša čokoladne glazure
100 ml slatke pavlake
50 g čokolade
malo srebrnih perli

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Čvrstin Vanilin šećer Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dijana

Fantastične kocke

Najpre krenuti sa spremanjem kreme da bi se ohladila.

Od litre mleka odvojiti 200 ml, a otatak zakuvati sa belom čokoladom, vanilinom i bombonama. Mešati da se sastojci otope.

U ostatku mleka razmutiti brašno i gustin. Sipati je u porvrelo mleko i skuvati gustu kremu. Ohladiti. Izmiksati, pa dodati izrađen margarin.

Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, pa ga dodati kremu. Želatin spremiti po uputstvu, sipati u kremu i izmiksati.

Kremu podeliti u tri činijice i u jednu dodati otopljenu čokoladu, pa fino izmiksati.

Dok se krema hladi, spremiti korice. Belanca sa prstohvatom soli i kašičicom sirćeta umutiti u čvrst sneg. Postepeno dodavati šećer da postane čvršći.

Brašno, gustin i prašak za pecivo prosejati, pa špatulom umešati u belanca. U laganom mlazu uliti ulje i rum i sipati smesu u pleh od rerne obložen pek papirom.

Peći na 150 stepeni 20-25 minuta, da korice ostanu svetle. Ovo ponoviti sa još jednom koricom.

Ponoviti postupak i za treću, tamnu koricu, samo obratiti pažnju na odnos praškastih sastojaka.

Spremiti čokoladnu glazuru po uputstvu i dodati kašičicu omekšalog margarina.

Mešati da krema postane glatka i premazati obe bele korice. Ostaviti ih na stranu da se glazura stegne.

Sad krenuti sa slaganjem kolača.U pleh staviti jednu belu koru i premazati belim filom. Poravnati. Preko staviti tamnu koru i malo pritisnuti.

Na tamnu koricu sipati čokoladni fil i poravnati. Preko staviti drugu belu koru i blago pritisnuti. Nju premazati ostatkom bele kreme.

Ostaviti kolač da se stegne, a onda ga preliti čokoladnom glazurom.

Umutiti slatku pavlaku sa otopljenom čokoladom i dodatno ukrasiti. Staviti po koju srebrnu perlicu.



Ostali recepti