C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
6 belanaca
7kašika šećera
7 kašika ulja
7 kašika brašna
na vrh noža praška za pecivo
100 g rendane čokolade
Fil:
6 žumanaca
200 g šećera
250 g margarina
100 g čokolade + euroblok 80 g
2 kašike eurokrema
1 euroblok za rendanje odozgo

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Euro blok

Prvo krenuti sa korom. Belanca umutiti u sneg, postepeno dodavati šećer i ulje. Lagano dodati,brašno sa praškom za pecivo i izrendanu čokoladu mešajući varjačom.

Masu sipati u pleh koji je podmazan uljem i posut brašnom. Rernu zagrejati do 200 C, kada se pleh ubaci smanjiti na 150 C i sušiti koru oko 20 minuta.

Mikserom umutiti žumanca sa šećerom. U šerpu staviti margarin da se istopi i u to dodati umućena žumanaca i kuvati dok se ne zgusne. Kad je fil zgusnut dodati čokoladu, euro krem i euro blok.

Tako pripremnjen fil preliti preko ohlađene kore. Preko fila izrendati euro blok i staviti u frižider da se kolač ohladi.



Ostali recepti