C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
4 lista C oblandi
8 belanaca
270 g kristal šećera
200 g mlevenih lešnika
Fil:
50 g skrobnog brašna
2.5 dl mleka
8 žumanaca
C vanilin šećera
150 g margarina
200 g seckanih lešnika
4 kesice C šlaga ili C šlag krem po ukusu

Naši proizvodi
Oblande Vanilin šećer Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Esterhazi torta sa oblandama

Kora:
Belanca i šećer ulupati u čvrst sneg. Dodati lešnike i lagano promešati.

Sva četiri lista oblandi ravnomerno premazati ovim filom i peći 30 minuta u rerni predhodno zagrejanoj na 180 stepeni.

Ako nije moguće peći sva četiri lista odjednom, premazivati list po list i peći.

Fil:
Skrobno brašno izmešati sa malo hladnog mleka, pa ga dodati preostalom mleku zajedno sa šećerom, žumancima i vanilin šećerom.

Kuvati na pari neprestano mešajući.

U potpuno ohlađeni fil umešati penasto umućeni margarin i seckane lešnike, pa premazivati pečene i ohlađene listove oblandi.

Pritisnuti težom tacnom i ostaviti da stoji dok se kolač stegne.

Ukrasiti umućenim šlagom i posuti sitno seckanim lešnicima.



Ostali recepti