C Slatka tradicija

Sastojci
8 celih jaja
16 punih kašika šećera
1 šoljica suncokretovog ulja
1 šoljica mleka
8 kašika C griza
16 kašika brašna
1/2 C praška za pecivo
Za preliv:
1,5 mleka
15 kašika šećera
4 C vanilin šećera
2-3 Eskimko sladoleda u dva ukusa po vašem izboru
1 C šlag classic
Malo topinga od čokolade

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo Vanilin šećer Eskimko čokolada Eskimko sa ukusom stracciatella Eskimko sa ukusom lešnika Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Eskimko C koh

Odvojiti belanca i žumanca, belanca umutiti sa 8 kašika šećera u čvrst sneg i odložiti.

Žumanca mutiti sa još 8 kašika šećera dok ne pobeli, dodati ulje, mleko, griz, brašno i prašak za pecivo.

Sad mešati spatulom pa lagano umešati sneg od belanaca, sve lepo sjediniti i sipati u podmazan i brašnom posut pleh.

Peći prvih 15 minuta na 200 stepeni, pa još 15 na 150 stepeni. Proveriti čačkalicom da li je koh pečen, pa ostaviti da se ohladi.

Hladan koh iseći na kocke pa preliti mlekom koje je prokuvano sa 15 kašika šećera i 4 C vanilina šećera.

Vruć preliv na hladan kolač pa ostaviti preko noći u frižideru.

Pripremiti Eskimko sladoled po uputstvu, pa ohladiti da se kašikom mogu lako formirati kugle.

Servirati kocku na lep tanjir, odozgo staviti dve ili tri kugle omiljenog C Eskimko sladoleda, ukrasiti umućenim i rashlađenim C šlagom i topljenom čokoladom, listićima nane.



Ostali recepti

Po želji, možete dodati sveže voće, jagode i banane se fenomenalno ukalapaju, ne zaostaju ni maline ili preliv od mešanog smrznutog šumskog voća koji se ukuva sa šećerom ili jos bolje koristite Eskimko sa ukusom šumskog voća...Veoma jednostavan, lagan i osvežavajući kolač koji se brzo pojede, sočan i vrlo ukusan u ovakvoj kombinaciji, idealan za vrućine i zajedničke trenutke sa dragim osobama!