C Slatka tradicija

Sastojci
300 g brašna
1 kašika suvog kvasca
1 dl mleka
3 kašike šećera
1 kašika vanilin šećera
1/2 kašičice soli
1 jaje
100 g maslaca
50 g čokolade
šećer u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Dukat buhtle

Pomešati brašno, kvasac, šećer, vanilin šećer, so. U suvu smesu dodati 50 g otopljenog maslaca, jaje i mleko. Umestiti testo, ostaviti da naraste nekih pola sata.

Kockice čokolade prepoloviti. Od testa praviti loptice veličine oraha i u sredinu staviti parče čokolade. Odmah ređati u pleh prečnika 24 cm.

Lopticu jednu do druge ređati, a zatim preliti sa 50 g otopljenog maslaca.

Peći na 180 C / 15-20 min. Izvaditi i posuti šećerom u prahu.



Ostali recepti

Umesto maslaca možete staviti i maragrin.

Veličina čokolade isto može prema ukusu, ko voli više čokolade neka stavi veće komadiće. Bitno je da ne viri iz testa kako ne bi iscurela.