C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
2 jaja
200 g šećera
100 g margarina
2 dl kisele pavlake
1 C prašak za pecivo
oko 600 g brašna
Beli krem:
7 dl mleka
6 kašika šećera
6 kašika C čvrstina
150 g margarina
Voćni krem:
500 g jagoda (ili višanja)
šećera po ukusu (nekoliko kašika)
2 C pudinga sa ukusom vanilina

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Čvrstin Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Divna voćna

Zamesiti testo od navedenih sastojaka i podeliti na 5 jednakih delova.

Razviti što tanje i peći na obrnutoj strani tepsije dok blago ne porumene.

Beli krem skuvati tako što se odvoji oko 2 dl mleka i razmuti se šećer i čvrstin pa se u ostatak zavrelog mleka skuva fil.

U prohlađen fil dodati omekšali margarin i dobro spojiti mikserom.

Voće izmiksati u blenderu i dodati vode tako da se dobije otprilike 7 dl.

Staviti pola da se kuva, a u 2 dl umešati puding i šećer. Kada voće i voda provri, zakuvati puding i ohladiti.

Na jednu koru naneti pola voćnog fila i poravnati pa staviti drugu koru.

Na nju naneti pola belog fila, pa poravnati i opet prekriti korom pa jos jednom ponoviti postupak.

Po želji posuti C prah secerom i ostaviti preko noći da odmori da kore omekšaju.



Ostali recepti

U voćni fil ne mora se stavljati puno šećera. Ukoliko nije dovoljno sladak, u vruć fil dodati šećera i izmešati da se otopi.