C Slatka tradicija

Sastojci
300 g jagoda
5 kašičica želatina
9 kašika šećera
1 čaša kisele pavlake
4 dl mleka
1 C puding od vanile
1 C vanilin šećer

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Desert sa jagodama

Jagode stavite u blender i izblendirajte ih. Rastvorite želatin u 5 kašika hladne vode, razmutite i ostavite da nabubri. U posudu stavite 6 kašika šećera i izblendirane jagode i pustite da izbije ključ.

U vruće jagode dodajte 2/3 pripremljenog želatina, izmutite mikserom pa ostavite da se smesa malo prohladi. Zatim dodajte pola čaše kisele pavlake i ponovo umutite mikserom najmanjom brzinom. Ostavite da se dobro ohladi.

Za to vreme stavite mleko u posudu, dodajte 3 kašike šećera i puding i kuvajte dok se ne zgusne.

U vruć puding dodajte ostatak želatina, umutite mikserom, a zatim dodajte i ostatak kisele pavlake, smanjite mikser na najmanju brzinu i mutite još minut.

Manju ovalnu činiju pokvasite hladnom vodom pa sipajte 3/4 smese od jagoda, preko nje puding od vanile a preko njega ostatak smese od jagoda.

Ostavite u frižider nekoliko sati da se stegne, a nakon toga poslasticu pažljivo prevrnite na okruglu tacnu za služenje.



Ostali recepti