C Slatka tradicija

Sastojci
1 list C oblande
Za crni fil:
100 g šećera
175 ml vode
150 g mlevenog keksa
50 g čokolade
Za beli fil:
100 g šećera
100 g margarina
3 kašike vode
100 g mleka u prahu
4-5 kašika kokosovog brašna

Naši proizvodi
Oblande Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Crno beli oblanda rolat

U manju šerpu sipati šećer, pa zagrevati na umerenoj temperaturi, uz stalno mešanje, sve dok se ne karamelizuje.

Sipati vodu i nastaviti sa kuvanjem, dok se karamel sasvim ne istopi.

Skloniti sa vatre, pa odmah dodati čokoladu izlomljenu na kockice i mešati da se otopi.

Na kraju ubaciti i mleveni keks i sve dobro izmešati.

Oblandu (koja je prethodno odstajala između dve vlažne krpe) premazati toplim tamnim filom.

U drugoj šerpici pomešati margarin, šećer i vodu, pa kuvati dok se sastojci ne otope i ne sjedine.

Skloniti sa vatre, pa dodati mleko u prahu i kokosovo brašno.

Sve dobro izmešati, pa vruć žuti fil premazati preko karamel fila.

Pažljivo uviti oblandu u rolat i ostaviti u frižider da se stegne (najbolje tokom noći).

Ohlađen rolat seći na šnite i služiti.



Ostali recepti