C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
4 jaja
1 čaša kristal šećera
1 čaša mleka
1 čaša ulja
1 čaša brašna
1 C prašak za pecivo
3 kašike C kakao praha
Fil:
1 l mleka
9 kašika C griza
1 čaša kristal šećera
2 kesice C vanilinog šećera
200 g C kokosovog brašna

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Pšenični griz Vanilin šećer Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Crno beli kolač

Prvo skuvati fil. Pomešati sve za fil osim kokosovog brašna i skuvati.

Kada se fil zgusne, dodati kokosovo brašno i ostaviti da se malo ohladi.

Umutiti sve za koru, pa nasuti polovinu testa u podmazan i brašnom poprskan pleh.

Staviti u zagrejanu rernu i zapeći tako da se uhvati kora, preko kore nasuti skuvan fil, lagano ga rasporediti preko pečene kore i odmah preko fila nasuti ostatak testa i opet vratiti u rernu.

Služiti ohlađen kolač.



Ostali recepti

Ako više volite kokosovo brašno, možete povećati u filu, a smanjiti griz i obrnuto.

Kolač je lepše peći u većem plehu, da ne bi bio previše veliki.

Preko kolača možete staviti umućeni C šlag classic i dobiti jako lepu tortu. Možete i u fil staviti voće.