C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje tamnih kora
1 l mleka
120 g C pudinga od vanile
250 g kristal šećera
250 g butera
4 manja pakovanja piškota
300 ml skuvane crne kafe
1 kesica C šlag krema od vanile

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Crno bele kocke

Od 1 l mleka uzeti 200 ml i u njemu rastvoriti puding od vanile da nema grudvica.

Ostalo mleko staviti na ringlu, dodati šećer i polako zagrevati do ključanja. Dodati puding u tankom mlazu sve vreme mešajući smesu da se ne zgrudva.

Na srednjoj temperaturi kuvati puding uz stalno mešanje 3-4 minuta. Skuvani puding presuti u širu posudu, prekriti ga prianjajućom folijom i ostaviti da se dobro ohladi.

Penasto umutiti buter. U ohladjen puding dodavati pomalo butera i sjediniti sve mešajući mikserom.

Na tacnu za služenje staviti prvu tamnu koru, premazati tanak sloj pripremljenog pudinga i poredjati piškote koje kratko potopite u ohladjenu i procedjenu kafu.

Potrebno je 8x3 piškota po jednoj kori naizmenično poredjatii, jednobojne i šarene piškote.

Preko poredjanih piškota premazati tanak sloj pudinga pa taku uraditi i sa sledećom korom i piškotama u drugom redu.

Svaku koru blago utapkati prilikom redjanja da bi se što bolje spojile kore i piškote.

Pripremljene kocke prekriti pek-papirom, pritisnuti nečim teškim i ostaviti ih oko 1 sat u frižideru da se dobro ohlade.

Po uputstvu sa kesice umutiti šlag krem od vanile i njime po površini premazati kocke.

Kolač ostaviti preko noći u frižideru da se dobro prohladi, pa seći veličinu koju želite.

Može i kocka, a može i parče kao kod torte.



Ostali recepti