C Slatka tradicija

Sastojci
250 g mlevenog plazma keksa
100 g putera
200 g nutele
200 g otopljene čokolade
500 g neslanog krem sira
1/2 šolje šećera u prahu (po ukusu)
125 ml slatke pavlake
Za glazuru:
100 g čokolade
3-4 kašike ulja

Naši proizvodi
Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana

Čokoladni cheese cake

Puter iseckajte na kocke i sa jednom kašikom nutele stavite u mikrotalasnu da se skroz istopi.

Pomešajte smesu sa mlevenim plazma keksom. Dobijenu smesu rasporedite u okrugli pleh namazan puterom (uljem) tako da bude i sa strane. Kašikom sve izravnajte.

Za fil izmešajte nutellu, otopljenu čokoladu, krem sir i šećer u prahu. Stavite fil preko kore. Slatku pavlaku ulupajte u čvrst sneg pa njom premažite tortu.

Ostavite u frižideru par sati da se rashladi, skinite stranice kalupa, prelijte glazurom od čokolade (na tihoj vatri otopite čokoladu sa uljem) i služite.



Ostali recepti