C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
250 g crne čokolade
80 g maslaca
4 jaja
100 g C Šećer u prahu
2 kesice C Vanilin šećera
80 ml slatke pavlake
Za čokoladni fil:
3 kesice C Želatina
150 g bele čokolade
3 jaja
3 C Vanilin šećera
50 g šećera
40 ml likera od pomorandže
400 ml slatke pavlake
Za ukrašavanje:
200 g crne čokolade

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čokoladna torta (svečana)

Testo:
Čokoladu izdrobiti i zajedno sa puterom otopiti na pari. Odvojiti žumanca i belanca. 50 g C Šećera u prahu i C Vanilin šećera kremasto umutiti. Čokoladu i pavlaku dodajte umućenim žumancima. Rernu zagrejte na 175 stepeni. Belanca čvrsto ulupajte pa dodajte 50 g C Šećera u prahu. Sjedinite sa masom za testo. Pleh (prečnika 26 cm) prekrijte pak papirom, sipajte testo i pecite oko 40 minuta.

Čokoladni fil:
Želatin otopite u hladnoj vodi. Belu čokoladu rastopiti na pari, jaja, C Vanilin šećer, šećer i liker kremasto umutiti. Dodajte otopljenu čokoladu. Omekšali želatin u tankom mlazu sipati u krem. Slatku pavlaku umutiti i dodati u krem.

Ukrašavanje:
Tortu premazati otopljenom čokoladom.



Ostali recepti

Nakon 10 minuta, nožem preko čokolade obeležiti parčiće dok se čokolada dobro ne stegne, a da mogu lepo da se seku parčići da ne bi pucala čokolada.