C Slatka tradicija

Sastojci
15 jaja
15 kašika šećera
15 kašika brašna
6 kašika kako praha
6 kašika šećera u prahu
15 kašika oraha
malo praška za pecivo
Fil:
5 jaja
300 g čokolade za kuvanje
250 g šećera u prahu
3 kesice C vanilin šećera
250 g margarina

Naši proizvodi
Kakao prah Šećer u prahu Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Margita

Čokoladna fantazija

Za koru:
5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna, 2 kašike kakao praha, pet kašika oraha i 2 vanilin šećera, i ovako tri puta, dakle idu tri kore.

Prvo umutite belance, dodate šećer, vanilin šećer, zatim žumanca, pa brašno, orahe, kakao prah i kroz prste malo sode bikarbone.

Kada se kore ispeku, sačekati da se ohlade, a zatim svaku iseći na pola.

Za fil:
Staviti pet celih jaja i 250 g šećera u prahu, i to kuvati na pari. Kada su jaja i šećer skuvani, skloniti sa vatre i dodati čokoladu, a zatim dodati margarin i vanilin šećer.

Dobro umutiti i sačekati da se fil prohladi. Filovati svaku koru.

Tortu možete ukrašavati šlagom ili fondan masom po želji.



Ostali recepti

Fondan masu ne morate praviti, može se kupiti gotova i sami je posle bojite sa prehrambenim bojama.