C Slatka tradicija

Sastojci
C oblanda
1 šolja mleka
1 margarin
1/2 kg šećera
šaka seckanih oraha
100 g mlevenih oraha
100 g čokolade za kuvanje
100 g mlevenog keksa

Naši proizvodi
Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Mileva

Čoko oblande C

Sve sem suvih sastojaka staviti u šerpu i prokuvati, kada na laganoj vatri vri oko 5 minuta dodati suve sastojke, šećer se podrazumeva da se odmah stavi sa mlekom.

Još kuvati koji minut da se dobije kompaktna masa. Kada se malo prohladi filovati oblandu.

Pritisnuti i ostaviti da prenoći, sutra seći kako želite.

Poenta je što je hrskava, ako želite posnu - umesto mleka samo šolja vode.



Ostali recepti

Već sam u pripremi napisala može i posna verzija sa šoljom vode i posnim keksom, po ukusu mozete dodavati i više oraha, čokolade, što ja redovno radim ili kakao, ekstrat ruma, ili nečeg drugog kao sto je suvo grozdje. Vrlo se brzo pravi i izdašna je.