C Slatka tradicija

Sastojci
800 ml mleka
2 kesice pudinga od čokolade
1 kašika čvrstina
7 kašika šećera
125 g maslaca/margarina
250 g keksa (petit)
100 g čokoladnog C šlaga
200 ml mleka

Naši proizvodi
Puding čokolada Šlag krem sa ukusom čokolade Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Čoko keks torta

Puding i čvrstin razmutiti sa 200 ml mleka, dobro izmešati da ne ostanu grudvice. U 600 ml mleka staviti šećer i zagrejati (ali da ne provri).

Usuti puding i gustin i na umerenoj temperaturi mešati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati maslac/margarin i izmešati da se otopi i sjedini. Umešatii lomljeni keks.

Preručiti u pleh sa obručem (prečnika 26 cm). Staviti u frižider da se ohladi i stegne. Skinuti obruč.

Umutiti šlag sa mlekom i staviti preko ohlađene torte. Vratiti na kratko u frižider.



Ostali recepti