C Slatka tradicija

Sastojci
2 C šlaga krem sa ukusom slatke pavlake
400 g kisele pavlake
10 kašika šećera
2 C vanilina šećera
2 kesice C želatina
300 ml mleka
Keks za podlogu (plazma ili petit)
300 g voća po izboru (jagode, maline ili višnje)

Naši proizvodi
Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Vanilin šećer Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Olgica

Čiz kejk sladoled sa krem šlagom

Umutiti C krem šlag sa mlekom, dodati šećer, C vanilin šećer i pavlaku.

Na okruglu tacnu staviti kalup tj. Ram od okrugle tepsije i poređati keks prethodno na kratko umočen u mleko.

U posebnu šerpicu sipati C želatin i preliti ga sa malo vode tek da nabubri. Zatim ga blago zagrejati da se rastvori i dodati u smesu sa pavlakom i šlagom. Izmiksovati i izliti u kalup.

Staviti u zamrzivač na najmanje 3 sata.

Za to vreme od voća skuvati sirup. Voće se stavi u šerpu prelije vodom. Zasladite po želji i kuvajte da proključa.

Ako želite gušći sirup dodajte nekoliko kašika C čvrstina. Takođe po želji zavisi kakvu gustinu želite.

Posle 3 sata izvadite sladoled iz zamrzivača, skinite kalup, secite i prelijte sirupom.



Ostali recepti

Ako želite baš da se osvežite držite sladoled u zamrzivaču. Ako ne želite previše hladno, može da stoji u frižideru. Bude nešto mekši, ali stoji. Ne razliva se.