C Slatka tradicija

Sastojci
300 g mlevenog keksa
150 g margarina
20-30 ml mleka ili soka
200 ml slatke pavlake
180 ml krem sira
200 g C šećera u prahu
1 kesica C želatina
250 g crvenog voća
1 kesica C vanilinog šećera

Naši proizvodi
Šećer u prahu Želatin Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Teodora

Cheesecake

Rastopiti margarin i dodati u mleveni keks, naizmenično sa mlekom/sokom. Smesa treba da bude glatka i meka.

Sipati u kalup prečnika 26 cm, rasporediti i staviti u frižider.

Slatku pavlaku umutiti dok ne postane sasvim čvrsta.

U posebnoj posudi pomešati krem sir i C šećer u prahu pa mutiti dok ne postane glatko.

Sjediniti sa slatkom pavlakom i premazati preko kore od keksa.

Kesicu C želatina pripremiti po uputstvu i pomešati sa voćem i vanil šećerom.

Kada se prohladi sipati preko kolača.

Ostaviti u frižideru dva sata pre služenja.



Ostali recepti

Ukoliko postoji mogućnost, koristiti sveže voće i u tom slučaju ga nije potrebno kuvati sa želatinom.