C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
300 g mlevene plazme
200 g margarina
malo soka od narandže
Beli fil:
1 C šlag classic
1 slatka pavlaka
1 kisela pavlaka
250 g krem sira
100 g bele čokolade
Voćni fil:
1 želatin
300 g smrznutog voća po izboru

Naši proizvodi
Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Lana

Cheese cake original

Umutiti plazmu sa otopljenim margarinom, dodavati sok od narandže po potrebi dok se ne dobije kompaktna smesa. Rasporediti je ravnomerno u kalup, a može i u tepsiju obloženu papirom za pečenje (ako nemate kalup). Stavite u frižider dok pripremate beli fil.

Beli fil:
Za početak nalijte u šoljicu preko 1 želatina, 5 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri dok umutite fil. Umutite čvrsto slatku pavlaku, pa joj dodajte pavlaku, krem sir i otopljenu belu čokoladu. Posebno umutiti šlag čvrsto i dodati ga u smesu.

U želatin koji je odstojao sipajte ključalu vodu 7-8 kašika i dobro ga rastopite da ne ostaju grudvice. Sipajte ga u beli fil i umutite da se dobro sjedini.
Zatim smesu nalijte u kalup ili pleh i samo protresite da se fil lepo smesti, zatim ostavite da prenoći u frižideru da se dobro stegne.

Za to vreme ostavite smrznuto voće na sobnoj temperaturi da se potpuno otopi. Ponovite postupak sa želatinom. Dodajte čašu tople vode u voće, a zatim i rastopljeni želatin.

Nalijte lagano preko belog fila i vratite u frižider da se stegne (bar 3-4 sata).



Ostali recepti