C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
4 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 šoljica ulja
1 C vanilin šećer
1 C prašak za pecivo
Jedna šolja mleka za prelivanje pečene kore
Fil:
1/2 kg višanja
1/2 l vode
350 g šećera
3 C pudinga sa ukusom vanilina
180 g C šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Lidija

C Voćni kolač

Kora:
Umutiti posebno belanca i žumanca. Sjediniti ih i dodati 6 kašika šećera, C vanilin šećer, 1 šoljicu ulja, 6 kašika brašna, C prašak za pecivo.

Kad dodamo u smesu brašno i prašak za pecivo mešamo žicom ili kašikom da se dobro sjedini.

Pleh (35cm) podmažemo uljem i brašnom i stavimo da se peče na 200 stepeni petnaestak minuta.

Fil:
U 1/2 l vode dodamo 350 g šećera, 1/2 kg očišćenih višanja i stavimo da se kuvaju. Višnje treba da prokuvaju, kuvamo ih još jedno desetak minuta.

Puding razmutiti po uputstvu sa kesice ( ali umesto mleka koristimo vodu). Razmućen puding sipamo u proključale višnje i kuvamo par minuta da se fil zgusne.

Vruć fil preliti preko kore i ostaviti da se ohladi.

Na ohlađen fil od višanja dodamo umućen C šlag krem (umućen po uputstvu sa kesice).



Ostali recepti

Za prelivanje kore možete koristiti sok ili ušpinovan šećer... A umesto kore možete koristiti piškote, provučene kroz sok ili napraviti koricu od mlevenog keksa, margarina i C šećera u prahu.